Easy, Mood booster, Quick, Salads, Veg-friendly, Vegetable dishes
Leave a Comment

Tangy carrot & red cabbage salad

If it is a Gray and rainy day outside, just as one I had today, you will find this incredible easy-to-make salad very much enjoyable. It’s a perfect healthy snack as well as a great side-dish for any burger or sandwich.

Colourful, crunchy and fresh with lovely lime juice tang, a definite mood booster.

Serves 2 / Preparation time: 10 min / Veg-friendly

We would need:

  • 1 carrot, cut into thin sticks or grated
  • 1/8 red cabbage, finely chopped
  • 1/2 small red onion, finely sliced
  • handful of mint leaves
  • handful of coriander leaves
  • handful of toasted peanuts, roughly crushed

For the dressing:

  • juice of 1 lime
  • 1 tbsp of groundnut oil
  • some chilli flakes to your taste
  • 1 tbsp of soft brown sugar

 

DIRECTIONS:

  1. Tip the carrot, cabbage and onion into a bowl.
  2. Toss in mint&coriander leaves along with a crushed peanuts.
  3. In a separate bowl or a jar, combine the dressing ingredients together until the sugar has dissolved.
  4. Pour over the salad just before serving.

Bon app!

With love,
Marie


Gaivios morkų ir raudonųjų kopūstų salotos

JLTei už lango lietinga diena Jums tikriausiai patiks šios paprastos bet labai skanios salotėlės. Tai gaivi užkandėlė arba puikus garnyras prie Jūsų mėgstamų mėsainių ar sumuštinių.

Spalvingos bei traškios su šviežiu laimo akcentu salotos, neabejotinai pakels Jums nuotaiką bet kurią niūrią dieną.

2 asmenims / Paruošimo laikas: 10 min / Veg

Mums reikės:

  • 1 morkos, supjaustytos plonomis lazdelėmis
  • 1/8 raudonojo kopūsto, smulkiai sukapoto
  • ½ mažo raudono svogūno, smulkiai supjaustyto
  • Saujelės mėtų ir kalendros lapelių
  • Saujelės pakepintų ir susmulkintų žemės riešutų

Užpilui:

  • 1 laimo sulčių
  • 1 šaukšto žemės riešutų aliejaus
  • Chili dribsnių pagal Jūsų skonį
  • 1 arbatinio šakštelio rudojo cukraus

 

Gaivios morkų ir raudonųjų kopūstų salotos

GAMINAME:

  1. Sudėkite supjaustytus morką, kopūstą ir svogūną į dubenį.
  2. Įdėkite mėtų ir kalendrų lapelių (galite pasmulkinti) bei riešutų gabaliukus.
  3. Atskirame indelyje gerai sumaišykite užpilo ingridientus, kol cukrus visiškai ištirps.
  4. Prieš patiekiant sutaisykite salotas su užpilu. Skanaus!

Su meile,
Marie

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s